Nggaweo karangan narasi rong podho wae (2 paragraf)

Tripasik.com – Berikut ini adalah jawaban dari soal SBO TV yang berbunyi “Nggaweo karangan narasi rong podho wae (2 paragraf)“.

Kalimat tersebut merupakan salah satu tugas untuk siswa-siswi SD kelas 5 dalam program Guruku SBO TV hari Rabu, 26 Agustus 2020.

Nggaweo karangan narasi rong podho wae (2 paragraf)
Nggaweo karangan narasi rong podho wae (2 paragraf)

Pada materi kali ini, para siswa SD kelas 5 akan diajak belajar bersama Ibu guru Sri Hartini dengan materi Bahasa Jawa yang tayang di SBO TV pada pukul 11.00 – 11.30 WIB.

Ada beberapa soal yang diberikan dalam materi kali ini, salah satunya berbunyi “Nggaweo karangan narasi rong podho wae (2 paragraf)“.

Soal dan Jawaban SBO TV 26 Agustus 2020 SD Kelas 5

Tugas

Nggaweo karangan narasi rong podho wae (2 paragraf)


Jawaban

Contoh karangan narasi :

Pas iku, aku lagi siap-siap menyang sekolah. Nanging ndilalah ing televisi wongten “Pawarta Enjing” ingkang mawartakake berita tentang kajadian kebakaran. Peristiwa iku kedadean ing salah sawijining panggong cerak marang sekolahanku.

Kebakaran iku kedadean jam 2 esuk. Amargi ana berita iku, aku banjur kaget lan kelingan kanca-kancaku sing manggon omah cerak panggon kebakaran. Ning sakjroning bathin, aku ndonga supados rencang-rencangku ora ono sing kenapa-kenapa.

—————————————–


Itulah jawaban dari soal SBO TV yang berbunyi Nggaweo karangan narasi rong podho wae (2 paragraf), semoga bermanfaat.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *